در کتابفروشی مشغول انتخاب کتاب بودم که صدای جروبحث و نزاع چند نفر تمرکزم را بهم زد، در ابتدا اهمیتی به موضوع ندادم اما مدتی طول نکشید که کشمکش و درگیری شدت بیشتری گرفت فروشنده کنجکاوانه بیرون را نگاه میکرد جمعیت زیادی دور هم جمع شده بودندصدای فریاد چند مرد و فحش های رکیکی که بینشان رد و بدل میشد توجه همه را جلب کرده بود از خریدن کتاب منصرف شدم و ترجیح دادم از ان مکان دورشوم ، در حین عبور از محل، شاهد درگیری فیزیکی چند نفرشان بودم که علیرغم دخالت حاضرین همچنان بر سرو کله همدیکر میکوبیدند و فحش هایی بینشان رد و بدل میشد که اصلا جلوه خوشایندی نداشت برایم جای سوال بود که علت این درگیری چه چیز مهمی بوده که اینگونه چندین نفر را خشمگین کرده است و رفتاری را ازخود بروز می دهند که شاید دور از شان یک انسان است ،اغلبدر طول روز شاهد نزاع هایی با همین شدت ویا گاهی حتی وحشتناکتر هم بوده ایم، براستی چراافراد دچار خشم می شوند؟!!!
خشم یک احساس طبیعی است که تمام موجودات بنابه غریزه ان را در وجود خود دارند.خشم یکی از قدرتمندترین احساسات انسان است، جالب است بدانیم ریشه خشم چیزی نیست جز ترس . خشم یک طیف است و حالت واحد نیست ،از رنجش ملایم تا حالت شدید را در برمیگیرد. آگاهی از میزان شدت خشم میتواندموجب کنترل خشم و مدیریت آن شود. وجود خشم برای بقای موجودات لازم است.در هنگام بروز خشم ضربان قلب و فشار خون افزایش می یابد. عصبانیت بر ترشح هورمونها و مواد شیمیایی تاثیر می گذارد، باعث سردرد میگرنی می شود، رنگ چهره قرمز و برافروخته می شود و توان قلب برای انتقال جریان خون کاهش می یابد، خشم حتی می تواند باعث حساسیت های پوستی از جمله آکنه و اگزما شود.
زمانیکه یک حیوان بر اساس خشم خود رفتار میکند ایرادی بر این رفتار نمی گیریم و ان را امری عادی میپنداریم اما اگر انسانی تحت تاثیر خشم رفتاری مخرب از خود نشان دهد جامعه این رفتار را نخواهد پذیرفت. در اغلب مواقع بروز خشم باعث مشکلات بسیار زیاد خانوادگی، تحصیلی و اجتماعی خواهد شد. بعضی از افراد هنگام خشم، فحش می دهند و ناسزا می گویند آنها باور دارند که با این رفتار دلشان آرام میگیرد، فحش دادن باعث میشود انرژی مثبت یا منفی انباشته شده در مغز تخلیه شود و مغز به تعادل برسد.فشار روانی و هیجانی موضوع کاهش یابد و استرس کمتر شود، برخی مدعی هستند که فحش دادن در زمان خشم استانه تحمل فرد را افزایش می دهد ، فرد بجای اسیب رساندن به دیگران با چند جمله رکیک خشمش فروکش می کند و به ارامش می رسد.واژه های رکیک باعث می شود انرژی مضاعف انباشته شده در مغز تخلیه شود لذا برخی از افراد حتی هنگامی که شاد و سرخوش هستند فحش می دهند، انها با کمک گرفتن از” زبان”انرژی مضاعف هیجانی را از مغز خود خارج میکنند. لا می توان نتیجه گرفت اگر فردی بیش از اندازه فحش میدهد و ناسزا میگوید در واقع ظرف هیجانی او پر شده است این فشار مضاعف با بیان کلمات رکیک خارج می شود و درست مانند سوپاپ اطمینان فرد را به تعادل وآرامش می رساند.میزان استفاده فرد از کلمات رکیک و ناسزا نشان دهنده میزان هیجانات و احساسات مثبت و منفی انباشته شده در مغز می باشد.انچه اهمیت دارد اینست که استفاده از فحش و ناسزا ممکن است در همان لحظه موجب کاهش درد هیجانی شود اما در واقع اگر این رفتارتبدیل به عادت شود موجب ایجاد استرس و فشار فراوان بر مراکز هیجانی مغز می شود و در دراز مدت اسیب رسان خواهد بود.
در بروز خشم هم عوامل بیرونی و هم عوامل درونی نقش دارد. عوامل بیرونی از جمله روابط بین فردی،حوادث، ،مشکلات اجتماعی و اقتصادی … و عوامل درونی شامل خاطرات، نگرشها، افکار و باورهای فرد
*فارغ از اتفاقات بیرونی خشم میتواند نشاندهنده نقص های شخصیتی فرد باشد این نقص ها عبارتند از:
خودشیفتگی: فرد خود شیفته خود را مالک همه چیز میداند و تصورش بر این است که دیگران دایما به حریم او تجاوز می کنند و وارد محدوده او می شوند .
غرور: هر گاه غرور یک فردمغرور مورد هدف قرار گیرد، براحتی خشمگین و بههم ریخته خواهد شد.
ترس: فردی که خود را در زندگی قربانی می داند ، دچار ضعف و ترس درونی است ، همواره احساس خطر میکند و راهکار دفاعی او خشم است
سرکوب:افرادی که نیازهای خود را چه در کودکی ،چه بزرگسالی سرکوب کرده اند در واقع خشم بسیاری در خود ذخیره کرده اند که هر لحظه امکان بروز خواهد داشت.
جسارت «نه» گفتن. کسانی که نمی توانند از حق خود دفاع کنند و جایی که لازم است قاطعانه “نه” بگویند دچار خشم تلمبار شده میشوند که این خشم در مکان وزمان دیگری بروز خواهد کرد.
نیاز به پذیرفته شدن: هرچقدر نیاز به پذیرفته شدن در فرد بالا باشد ناکامی از طرد شدن را بیشتر تجربه خواهد کرد و این ناکامی سبب بروز خشم میشود.
توقع: اغلب توقعات انسان ریشه عصبی دارد هرچقدر فرد پرتوقع تر باشد،بیشتر خشمگین خواهد شد.
ناتوانی در شناخت خود: زمانیکه فرد درک صحیحی از خود نداشته باشد به توانمندی خود اطمینان نخواهد داشت و با هر تهدیدی خشمگین میشود تا بتواندخود را به دیگران اثبات کند.
*مواجهه با خشم سه نوع اصلی دارد:
-سرکوب خشم: زمانیکه فرد فکر خود را بر موضوع دیگری متمرکز میکند و از بروز خشم خود جلوگیری میکند در واقع خشم خود را سرکوب کرده است. در این زمان خشم در درون فرد محبوس می شود و اجازه تخلیه ندارد در چنین حالتی فرد از درون اسیب میبیند و امکانابتلای مشکلاتجسمانی ازجمله ناراحتی قلبی ، فشار خون و…وجود دارد
– حفظ آرامش : در این حالت فرد نه تنها واکنشهای بیرونی را کنترل میکند بلکه واکنشهایی درونی مثل افکار، شدت تنفس و تپش قلب و .. را کنترل میکند.
-ابراز خشم: یک راه سالم ابراز خشم “جسارت” است . جسارت در معنای سمج بودن و گستاخ بودن نیست بلکه منظور از جسور بودن، شناسایی نیازهاست و اینکه فرد بتواند درخواست خود را با صراحت مطرح نماید و در عین حال به خود و دیگران احترام بگذارد.
*راهکارهای کنترل خشم:
متخصصان برای کنترل خشم ، تکنیک های رفتار درمانی را پیشنهاد می دهند و گاهی در مراحل شدید تر توصیه به دارو درمانی می شود.
اغلب رفتار ها در هنگام بروز هیجانات تبدیل به عادت میشوند لذا برای تغییر عادات نیازمند تمرین خواهیم بود. جهت کنترل خشم می توان از تکنیکهای کاربردی زیز استفاده کرد:
نفس عمیق:
خشم و عصبانیت صرفا یک مساله روانی صرف محسوب نمی شوند ،جنبه جسمانی و فیزیولوزیک خشم نقش مهمی در بروز ان دارد در هنگام خشم فشار خون، دمای بدن ، ضربان قلب و تنفس افزایش می یابد، تنفس فعالیتی است که میتوان جهت کنترل خشم بر ان تمرکز کرد. تنفس عمیق باعث کاهش ضربان قلب و کاهش فشار خون می شود.
عبارت “ایست”:
زمانیکه فرد عصبانی می شود میتواند با فرمان “ایست ” شرایط را تحت کنترل خود بگیرد فرمان ” ایست” فرد را از اسارت احساساتش رها میکند و فرصتی ایجاد میشود که بتواند موقعیت را دوباره ارزیابی کند. فرد با کنترل هیجانات خود می تواند پاسخی مناسبتر بیابد.
شمارش اعداد:
زمان عصبانیت میتوانید از یک تا ۱۰۰ بشمارید این عمل باعث می شود شدت انرژی منفی حاصل از عصبانیت کاهش یابد و فرد از شرایطی که باعث خشم او شده است فاصله بگیرد.
تلقین جملات
در حین مواجهه با شرایط نامناسب که احتمال خشمگین شدن شما وجود دارد بهتر است جملاتی مانند “آروم باش” “موضوع رو زیاد بزرگ نکن”را استفاده کنید. در حین بیان این جملات نفس عمیق بکشید، خشمتان را با نفس بیرون دهید و زیر لب بگویید”عصبانی شدن کمکی بهت نمیکنه” ، “عصبانیت چیزی رو عوض نمی کنه”
خروج از محیط:
یکی از بهترین راههای کنترل خشم ترک موقعیت است، با ترک محیط شما فرصت تفکر به خودتان می دهید. اگر مخاطب شما کسی از بستگان و یا نزدیکان شما می باشد می توانید به او بگویید که در زمان دیگری درباره این مساله صحبت خواهید کرد . محیط را ترک کنید حتی اکر شده برای چند دقیقه، قدمی بزنید، هوای تازه استشمام کنید، کمی اب بنوشید و سپس به موقعیت برگردید.
با خودتان خلوت کنید:
بعد از هر باری که عصبانیتتان فروکش کرد بنشینید و به خشمتان فکر کنید، ایا خشم شما منطقی بود، چه اتفاقی افتاد که برانگیخته شدید؟در ان لحظه چه احساسی داشتید؟ خشم شما چه نتایجی بهمراه داشت، مثبت یا منفی؟ در اینده چه باید کرد؟
کنترل خشم یک مهارت است که اغلب یادگیری این مهارتبرای افراددشوار می باشد اگر فکر میکنید خشم شما خارج از کنترل است و باعث میشود دست به کاری بزنید که پشیمانی بهمراه اورد حتما از متخصص کمک بگیرید. توجه داشته باشید که اگر زمینه خشم شما اضطراب ، اقسردگی و یا سایر اختلالات روانی باشد ، ابتدا باید به درمان انها بپردازید.
آیا میدانید برای همین استایل ساده نقل قول ؟
چندین طرح و رنگ بندی وجود دارد ؟
شما فقط کافیه انتخاب کنید که چه میخواهید … فقط نیاز به کمی وقت صرف کردن دارد . اینقدر راحت و ساده برای شما کارهارو انجام میده که خودتون متحیر میشید . برای اینکه سایر ویژگی های نقل قول رو ببینید به لینک زیر مراجعه کنید
متن دلخواه خودتون رو هایلایت کنید تا متمایز به نظر بیاد
- متن مورد نظر شما به عنوان تست.
- متن مورد نظر شما به عنوان تست.
- متن مورد نظر شما به عنوان تست
- متن مورد نظر شما به عنوان تست.
- متن مورد نظر شما به عنوان تست
- متن مورد نظر شما به عنوان تست
علاوه بر اینا شما میتونید از انواع مختلف استایل های زیر استفاده کنید
- آیتم شماره یک
- آیتم شماره دو
- آیتم شماره سه
- آیتم شماره چهار
- آیتم شماره پنچ
- آیتم شماره یک
- آیتم شماره دو
- آیتم شماره سه
- آیتم شماره چهار
- آیتم شماره پنچ
- آیتم شماره یک
- آیتم شماره دو
- آیتم شماره سه
- آیتم شماره چهار
- آیتم شماره پنچ
نام خانوادگی | نام | ایمیل | هزینه | وب سایت |
---|---|---|---|---|
آریایی | فریبرز | jsmith@gmail.com | ۵۰.۰۰۰ تومان | http://www.jsmith.com |
گرشاسب | آریا | fbach@yahoo.com | ۸۰.۰۰۰ تومان | http://www.frank.com |
ستوده | حامی | jdoe@hotmail.com | ۶۰.۰۰۰ تومان | http://www.jdoe.com |
خسروان | جاوید | tconway@earthlink.net | ۱۰۰.۰۰۰ تومان | http://www.tway.com |
در کل این چیزهایی که من نشونتون دادم ار امکاناتی که شما در پست مطالب دارید خیلی ناچیز بود در مقابل
امکانات بی نظیری که این قالب به شما میده .